Izvor: Radio 021, 21.Sep.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski studenti podržali kolege koje blokiraju Rektorat u Beogradu

Studenti novosadskih fakulteta poslali su pismo podrške kolegama koje već sedam dana blokiraju Rektorat u Beogradu.

“U trenutku kada se većina nas bori sa fakultetskim obavezama, polažemo ispite i kukamo nad gradivom, oni se bore da sve to jednog dana ima smisla. Da naše, teško stečene diplome vrede više od onih plaćenih tuđim parama. Da naši univerziteti budu cenjeni u svetu. Bore se za obrazovanje”, navodi se u pismu upućenom studentima u Rektoratu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
 Novosadski studenti koji su svoju podršku uputili u pismu citiraju čuvene Platonove rečenice.

“Država nece mnogo izgubiti ako obucar nema pojma o svome zanatu - jedino će Atinjani biti loše obuveni. Ali, ako vaspitači omladine budu rđavo ispunjavali svoje obaveze onda će stvoriti pokoljenje neznalica i poročnih ljudi koji će upropastiti budućnost otadžbine."

“Upravo je to ono što nam se dešava. Platon je takođe rekao i da ćutanje znači pristajanje. Oni ne ćute. Oni ne pristaju. Oni se bore za nas. Odakle nama pravo da pristajemo”, upitali su se studenti koji su napisali ovo pismo.

Oni su naveli da ne pristaju na to da Univerzitet "već pet godina nema snage da donese odluku o tom plagijatu, samo zato što je njegov autor bio gradonačelnik odnosno ministar” i pozvali sve studente i građane da podrže studente u onom što su opisali kao “poslednju odbranu obrazovanja u našoj zemlji".

Ovo pismo večeras će biti pročitano na protest "Jedan od pet miliona".

Podsetimo, studenti iz Udruženja "Jedan od pet miliona", koji su blokirali zgradu Rektorata, juče su "zbog ugrožene bezbednosti" zaključali vrata i zabranili bilo kakav ulazak u zgradu do daljnjeg.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.