Novosadski osnovci otputovali u Švajcarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski osnovci otputovali u Švajcarsku

NOVI SAD -

Grupa od pet učenika OŠ Đorđe Natošević" iz Novog Sada otputovala je u Švajcarsku u okviru projekta „Jezik više za Evropu“.

Projekat je nastao saradnjom centra stranih jezika "Lingua" i OŠ Đorđe Natošević" a finansijski su ga podržali pokrajinski sekretarijat za kulturu i OTP banka.

Novosadski đaci će se tokom sedmodnevne posete družiti sa učenicima srpske dopunske škole u romanskoj Švajcarskoj.

Cilj projekta „Jezik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više za Evropu“ je očuvanje i jačanje veza matične države s dijasporom,uspostavljanje kontakta dece iz Srbije i Švajcarske, promocija AP Vojvodine kao simbola zaštite kulturne i jezičke različitosti na tlu Evrope i promocija srpskog jezika i kulture u novoj sredini.

Projekat su podržali Ministarstvo inostranih poslova i Grad Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.