Novosadski odbornici u petak o ustanovama kulture i regulacionim planovima

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski odbornici u petak o ustanovama kulture i regulacionim planovima

Odbornici Skupštine grada će na sednici u petak, 9. marta, uglavnom raspravljati o izmenama statuta svih gradskih ustanova kulture, koji će sada biti usklađeni sa nedavnim izmenama zakona.

Radi se samo o manjim izmenama postojećih statuta jer će se direktori birati na konkursima uz razgovor sa Upravnim odborom, a poslednju saglasnost na imenovanje davaće Skupština grada na predlog odbora.

Na sednici Skupštine bi trebalo da bude doneta odluka da se raspiše javni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << konkurs za izbor direktora "Parking servisa".

Takođe, pred odbornicima će se naći i Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Novog Sada do 2022. godine, kao i Program razvoja turizma za isti period.

Na dnevnom redu je i regulacioni plan radne zone južno od pruge u Futogu, kojim se omogućava usitnjavanje parcela namenjenih za različite privredne delatnosti. Uz to, odbornici će usvojiti i izmene plana lokacije na uglu ulica Filipa Višnjića i Pavla Stamatovića gde se predviđa gradnja sedmospratnice.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.