Novosadski Univerzitet dobija centralnu zgradu i dom za mlade naučnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski Univerzitet dobija centralnu zgradu i dom za mlade naučnike

NOVI SAD - Projekti za izgradnju Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (UNS) i Apart-hotela za mlade naučnike i nastavnike, investicije vredne ukupno više od 320 miliona dinara, predstavljeni su danas u Izvršnom veću Vojvodine.

Za izgradnju centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu i 39 apartmana za mlade naučno-nastavne radnike, Pokrajina je izdvojila inicijalna sredstva u iznosu od 15.200.000 dinara, a ugovore o njihovom prenosu u Izvršnom veću Vojvodine potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Dragoslav Petrović i rektorka Univerziteta, Radmila Marinković Nedučin.

Te dve zgrade trebalo bi da budu završene najkasnije za godinu i po dana. U centralnoj zgradi Univerziteta će, pored prostorija rektorata i kongresne sale biti smeštene sve službe neophodne za rad Univerziteta, kao i prostor za studentski parlament i 24 sata otvorena biblioteka i internet centar za studente.

Čitav jedan sprat biće na raspolaganju Izvršnom veću, koje će tu smestiti prostorije Fonda za kapitalna ulaganja, Centra za aplikaciju prema fondovima Evropske unije za naučne projekte, kao i novu agenciju za međunarodnu saradnju i naučni razvoj.

S druge strane, kako su naveli u Izvršnom veću, apartmani za mlade naučne radnike trebalo bi da vrate određen broj naših stručnjaka iz inostranstva, a prva useljenja planirana su za novembar naredne godine.

Za ta dva projekta do sada je iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 150 miliona dinara, a očekuje se da će naredne godine biti izdvojeno još oko 120 miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgradnja centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: Kurir, 21.Okt.2008

NOVI SAD, 21. oktobra 2008. (Beta) - Ugovore o dodeli sredstava za izgradnju centralne zgrade novosadskog Univerziteta i 39 stanova za mlade naučne radnike danas su potpisali pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović i rektorka tog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.