Novosadska srebrnina prodata za 3,7 milijardi dinara

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska "srebrnina" prodata za 3,7 milijardi dinara

Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu u poslednjih par decenija, prodata je danas na javnoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada firmi "Nepi real estate project one" iz Novog Beograda po ceni od 3.774.000.000 dinara, saznaje 021.

Početna cena od 2,5 milijardi dinara premašena je za milijardu dinara.

U pitanju je parcela od 32.948 kvadrata pored Spensa koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i parking. Za ovu lokaciju bila je zainteresovan još jedan ponuđač, ali je on odustao na nižoj ceni. Budući vlasnik će na ovoj parceli moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Prodajom ovog zemljišta, koje je u javnosti prozvano "gradskom srebrninom" zbog njene vrednosti, omogućena je izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg gradskog Spensa i privatnog Merkatora.

Direktor Spensa Aleksandar Šukić ranije je 021.rs rekao da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća. On je dodao da se nada da će neki procenat od prodaje biti uložen u Spens.

Da će deo novca od prodaje parcele biti uložen u renoviranje Spensa potvrdio je za 021 član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Kako je opozicija reagovala na prodaju ove parcele, i kako je SNS reagovao možete pročitati OVDE.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parcela kod Spensa prodata za 3,7 milijardi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016

Na licitaciji u Zavodu za izgradnju grada prodato je zemljište na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja za tri milijarde i 774 miliona dinara, što je za milijardu dinara više od početne cene. ..Kupac je kompanija "Nepi Real Estate Project One" iz Beograda...Zemljište obuhvata teniske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prodat plac u Novom Sadu za 3 mlrd RSD, evo i kome

Izvor: B92, 20.Apr.2016

Novi Sad -- Parcelu kod novosadskog Spensa kupila je kompanija Nepi, koja je vlasnik kragujevačke Plaze. Na zemljištu planiraju da grade, pogađate - tržni centar...Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu poslednjih decenija, prodata je danas na licitaciji za 3.774.000.000...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.