Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska liga startuje 24. avgusta, Futožani, Veterničani i Begečani u "elitnijem" rangu

Takmičenje u Novosadskoj ligi, petom rangu domaćeg klupskog fudbala, počeće 24. avgusta.

Nakon napete sezone u Novosadskoj ligi i zasluženog odmora, timovi iz Novog Sada i okoline uveliko se nalaze u fazi priprema za sezonu 2019/20. Trči se i šuta se lopta od Begeča do Žablja i od Siriga do Kovilja.

U proteklih godinu dana, jedini tim sa kontinuitetom bila je Mladost sa Satelita, koja se izborila za plasman u Vojvođansku ligu "Jug", dok TSK iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Temerina nije uspeo da prođe "Jadran" u baražu.

Poraz TSK-a u baražu značio je i još jedan poraz za Slaviju sa Salajke, koja je sezonu završila na 17. mestu Novosadske lige, te joj je jedini način da opstane u ligi bio prolaz Temerinaca u viši rang, što se nije dogodilo. Planove Salajčana je donekle pokvario i Omladinac iz Stepanovićeva, tim koji je bukvalno dve trećine prvenstva tavorio pri dnu tabele, da bi u poslednjih šest kola odigrao fantastično, ne upisavši nijedan poraz, dok je Slavija imala vidan pad u igri.

Tako će se sada Slavija, uz koviljski Šajkaš i mošorinski Miletić, tim koji je primao golove kao da želi da ispadne (124 komada na 28 utakmica), odmeravati snage sa timovima iz Gradske lige. Za povratak u nešto elitniji rang boriće se protiv Suseka, Jedinstva iz Gospođinaca, Čeneja, rakovačkog Borca, Titela, Vinogradara...

Najubedljiviji u Gradskoj ligi ove sezone bile su ekipe zapadno od Novog Sada. Sigurno prvo mesto obezbedio je Futog, a prate ga Veternik i Bačka iz Begeča.

Drugo i treće mesto u Novosadskoj ligi prošle sezone zauzeli su TSK i RFK Novi Sad, ali nijednom od ta dva tima nije uspelo ono što je uspelo Jedinstvu iz Rumenke, a to je da upiše sve pobede u drugom delu šampionata. Nešto je na polusezoni "kliknulo" u timu Jedinstva i krenuli su da gaze sve redom na putu do četvrtog mesta.

Na tom putu putu su tukli i prvoplasiranu Mladost na Satelitu sa 4:1, drugoplasiranom TSK-u su utrpali pet komada (5:1), a na gostovanju su savladali i Novi Sad sa 2:0. Ukoliko Rumenčani ponove igru iz prolećnog dela šampionata u sezoni 2019/20, izgledne su šanse da dođu do promocije u Vojvođansku ligu "Jug".

Istog vikenda kada startuje Novosadska liga, sa utakmicama će početi i timovi u najnižem domaćem rangu - Gradskoj ligi Novi Sad.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.