Novosadska delegacija otputovala u Čangčun

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska delegacija otputovala u Čangčun

NOVI SAD - Delegacija Novog Sada, predvođena predsednikom Skupštine Grada Aleksandrom Jovanovićem, otputovala je danas u sedmodnevnu posetu kineskom gradu Čangčun, gde će imati niz bilateralnih susreta i privrednih aktivnosti.

Kako je saopštila pres služba Skupštine grada, novosadska delegacija otputovala je na poziv vlasti Čangčuna, a tokom posete planiran je obilazak Sajma privrede i investicija severoistočne Azije, fabrike Folksvagen, Poljoprivrednog sajma i kulturnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustanova grada.

Tokom posete biće održan i niz razgovora sa predstavnicima vlasti Čangčuna, a novosadsku delegaciju će primiti predsednik Skupštine kineskog grada Cu Jeđing i gradonačelnik Cui Đie.

Početkom jula predsednik novosadskog parlamenta primio je Cu Jeđinga, kada je sa gostima iz Kine razgovarano o mogućoj saradnji dva grada u oblastima privrede i sporta.

Povelja o bratimljenju Novog Sada i Čangčunu potpisana je novembra 1981. godine i ona predviđa da se saradnja dva grada temelji na ekonomskoj razmeni i projektima, obrazovanim programima, zdravstvu, kulturnim programima i ostalim manifestacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.