Novosađanki ukrali invalidska kolica ispred stana

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanki ukrali invalidska kolica ispred stana

Dvadesetosmogodišnjoj Novosađanki Jeleni Radović, koja ima cerebralnu paralizu, ukradena su invalidska kolica ispred ulaznih vrata stana na sedmom spratu zgrade u širem centru Novog Sada.

"Za nju, kao i sve koje koriste invalidska kolica, dan bez njih gotovo je nezamisliv. Bez njih ona ne može da izađe napolje, da ide u školu i na posao. Ne može ni da ode u kupatilo. Invalidska kolica su joj godinama stajala ispred vrata stana na sedmom spratu i nikada se nije desila krađa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ovo je prvi put u protekle tri decenije, koliko postoji Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu Južno-bačkog okruga, da se tako nešto desi", objašnjava za "Dnevnik" predsednik tog udruženja Ljubomir Radović.

Novosadska policija je obaveštena o krađi, sačinila je izveštaj, ali je neizvesno da li će lopov biti uhvaćen, a kolica vraćena vlasnici.

"Ona je invalidska kolica koja su joj ukradena dobila pre dve godine, što znači da na nova nema pravo u narednih tri godine. Naime, pravo na nova invalidska kolica ostvaruju se na pet godina. Pored toga, da bi se dobila nova kolica moraju se vratiti stara, što ona ne može da učini sada kada su ukradena. Ostaje da se vidi da li će potvrda iz policije da je krađa odmah prijavljena biti dovoljno "opravdanje" što ne može da vrati stvari. U svakom slučaju, ovo što se dogodilo je tužno i ukazuje na bezdušnu krađu nekog kome ništa nije sveto", ukazuje Radović.

On veruje da lopov od ukradenih kolica neće imati veliku materijalnu korist.

"Skretanje pažnje na krađu invalidskih kolica i pored svih problema sa kojima se ova devojka susreće nije potreba da se izazove bilo čije sažaljenje već da ljudi budu svesni da se ovakve stvari događaju. Ujedno, treba da bude i opomena osobama koja koriste kolica da obrate pažnju gde ih ostavljaju  jer se i ona kradu", zaključuje Radović.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosađanki ukrali invalidska kolica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2015

Jeleni Radović koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, nadavno su ukrali invalidska kolica...Nakon što je jedno jutro ustala, majka Jelene Radović, primetila je da su kolica koja noću stoje ispred vrata stana u kojem žive, nestala. Jelena sa porodicom u toj zgradi živi 29 godina, i za to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.