Izvor: Radio 021, 28.Feb.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin među uhapšenim švercerima 5,7 tona kokaina u Venecueli

Holandska policija je u saradnji s kolegama iz više država uhapsila članove posade plovila - jedanaestoricu državljana Crne Gore, među kojima je i Nikola Martinović iz Srbije.

Prema pisanju španskih medija, posada broda "Areša" sastojala se od deset članova i svi su pritvoreni.

Novosađanin Nikola Martinović (41) uhapšen je na brodu "Aresa" u vodama Venecuele, na Karibima, na kom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, što je rekordna zaplena na tim prostorima. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kurir saznaje, osim Martinovića, koji je bio član posade broda koji je plovio pod kamerunskom zastavom, uhapšeno je još deset crnogorskih državljana.

"Svi oni privedeni su kao članovi posade plovila, na kom je juče pronađen ogroman tovar kokaina. I Martinović, koji je rođen u Novom Sadu, imao je kod sebe crnogorski pasoš. Veruje se da su oni bili angažovani samo za transport droge, a istraga bi tek trebalo da otkrije kome je zaplenjeni tovar kokaina pripadao", objasnio je izvor Kurira.

Zaplijenjena tona kokaina i uhapšeni crnogorski državljani!

U višemjesečnoj međunarodnoj akciji koju je inicirala @PolicijaCG, zajedno sa i partnerskim službama drugih zemalja, u vodama #Venezuela #Caribe na brodu #Aressa zaplijenjena tona #cocaine.

Uskoro opširnije... pic.twitter.com/55NVQDfKGR

— Uprava policije Crne Gore (@PolicijaCG) February 26, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.