Izvor: Novine novosadske, 17.Avg.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanima uskoro na raspolaganju ”E-uprava”

Projekat Grada Novog Sada „E-uprava“, vredan blizu 200.000 evra, biće završen 24. avgusta, nakon 17 meseci realizacije.
Partneri Grada u ovom projektu su grad Niš i JKP „Informatika“ kao stručni IT saradnik. „E-uprava“ podrazumeva primenu informacionih tehnologija u cilju postizanja efikasnijeg rada organa uprave, kao i niz elektronskih usluga prilagođenih potrebama građana, izjavila je član Gradskog veća za upravu i propise, Tijana Pavlov.
 „Zapravo, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << onome što će građani imati kao korist od ovog projekta, to je zapravo elektronska komunikacija, to jest ostvarivanje određenog kruga prava i bez dolaska u Upravu. To je pre svega mogućnost praćenja statusa predmeta ili podnošenje određenih prijava. Sa druge strane, značaj ovog projekta ogleda se i ka samoj Upravi, obezbeđuje se efikasniji rad Uprave, na način što su utvrđeni jedinstveni obrasci, jedinstveni postuci“, rekla je Pavlov.

Usluga Praćenja statusa predmeta, koju omogućava Elektronska pisarnica, povezan je sa devet gradskih uprava i građanima pruža uvid u trenutni status obrade predmeta. Pored usluga Uvida u registar investitora, Virtuelnog matičara, podnošenja elektonskih prijava i drugih, aktiviran je i servis Uvida u registar administrativnih poslova, izjavio je pomoćnik direktora JKP „Informatika“ i koordinator projekta, Duško Novaković.
„Postoje nekakva dve njegove strane. Jedna je okrenuta ka Upravi, dakle gde praktično zaposleni u Upravi mogu da ažuriraju sve administrativne postupke, da ažuriraju obrasce, dok građani sa strane portala mogu da za svaki administrativni postupak dobiju informaciju koja dokumentacija treba, ko je taj koji je izdaje, kolika je taksa, da li treba da predaju original, kopiju i tako dalje“, rekao je Novaković.

Novina u projektu je servis Elektronskog plaćanja na budžetske račune Grada Novog Sada bez provizije. Putem ovog servisa od danas je omogućeno plaćanje Naknade za gradsko građevinsko zemljište, a Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će koristiti sistem „E-plaćanja“.
Izvor: inradio.org

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.