Novosađani osvojili pet zlatnih medalja

Izvor: Blic, 21.Jul.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani osvojili pet zlatnih medalja

Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu na stazama Stražilova okupio je više od 100 biciklista među kojima su najuspešniji bili Bojan Đurđić iz kragujevačkog „Radničkog", koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji elit, i Novosađanin Oliver Štrbac iz „Fanatika", koji je bio treći u toj kategoriji, a prvi u kategoriji mlađih od 23 godine.

U kategoriji elit prvi kroz cilj je prošao Bojan Đuđrić iz „Radničkog" iz Kragujevaca, za njim je stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boris Popović iz „Ris sajklinga", a treće mesto pripalo je Oliveru Štrpcu iz „Fanatika". U ekipnoj vožnji u elitu pobedničko mesto pripalo je kragujevačkom „Radničkom", drugo mesto osvojio je „Progresiv" iz Beograda, a treće mesto zauzeo je „Fanatik" iz Novog Sada.

Novosađanin Oliver Štrbac iz „Fanatika" bi je najbolji u kategoriji mlađih od 23 godine, a za njim su kroz cilj prošli Akoš Brindza iz „Kapriola" i Stefanu Gazibariću iz kruševačke „Bele stene". Među juniorima najbrži je bio Aleksa Marić iz „Crvene zvezde". Ekipno u juniorskoj kategoriji zlato je pripalo kragujevačkom „Radničkom", srebro novosadskom „Fanatiku", a bronza BK „Novi Sad".

Marko Simjonović iz"Orlovca" osvojio je prvo mesto u kategoriji kadeta, njegov klupski kolega Negovan Stanačkov bio je drugi, a treće mesto pripalo je Luki Nikoliću iz Radničkog. U trci za mlađe kadete na 4,3 kilometra, prvo mesto je osvojio Ivan Jovan kao takmičar Hajduka iz Kule, drugo mesto pripalo je Danijelu Njiradi, treće mesto Tamašu Vadoku, obojici iz „Kapriola".

Novosađanka Vanesa Durman iz „Ris sajklinga" osvojila je prvo mesto u kategoriji žena. U kategoriji masters prvo mesto osvojila je Aleksandra Mirković iz „Fanatika". U kategoriji masters za starije od 40 godina pobedio je Milovan Grujičić iz „Vojvodine".

Pobednica u hobi fan klasi bila je Andrea Maksimović iz BK „Novi Sad", dok je najbolji takmičar u ovoj klasi bio Dejan Živković iz Šapca.

Najuspešniji klubovi ovogodišnjeg šampionata su „Ris sajkling" iz Novog Sada i „Radnički iz Kragujevca sa po tri osvojene titule. Kragujevčani su dobili i pehar za najbolju ekipu u kategoriji elit za juniore. Pobednicima su trofeje uručili Petar Rokvić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije, Aleksandar Marić, koordinator za planinski biciklizam u Biciklističkom savezu, Ivan Davosir, sekretar Biciklističkog saveza Srbije, Žolt Benda predstavnik fabrike „Kapriolo" i Boris Popović osnivač kluba „Ris sajkling" i domaćin šampionata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.