Novosađani daju milion dinara po odborniku

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani daju milion dinara po odborniku

Iz novosadskog budžeta političke stranke i odbornici su u proteklih godinu i po dana dobili malo više od 1,1 milion evra, saznaje 021.rs.

Najviše novca je otišlo za naknade koje odbornici dobijaju za prisustvovanje sednicama i odborima i u proseku svaki od odbornika Novosađane godišnje košta miliona dinara.

Kada se pogledaju pojedinačne sume koliko je koja stranka dobila, najviše novca je otišlo SNS, DS i LSV koje su i najbrojnije odborničke grupe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
S druge strane, kada se pogledaju podaci koje je 021.rs dobio od Skupštine grada na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, primetno je da su stranke našle način da dođu do dodatnih sredstava iz budžeta.

Naime, kada se prostom matematikom raspodele troškovi po odborničkim grupama ispadne da su pojedinačno odbornici naprednjaka, demokrata, pa i ligaša i DSS-a koštali Novosađane manje nego odbornici SPO, 3D, SPS, Treće Srbije ili SRS. Ovo je posledica toga da stranke pokušavaju da izvuku dodatni novac iz budžeta kroz sednice odborničkih grupa.

U tabeli sa izdvajanjima za prvu polovinu 2014. godine se tako na primer vidi da su 12 ligaša za sednice odborničke grupe uzeli 3,8 miliona dinara, a devet demokrata 2,2 miliona dinara, pet radikala 2 miliona dinara i isto toliko i šest odbornika Treće Srbije. Da sednice odborničkih grupa koštaju više nego što treba, govori i to što su devet odbornika SPO-3D uzeli 2,6 miliona dinara za šest meseci.

Da neki imaju i previše sednica odbora najbolje govori primer 5 odbornika DSS-a koji su uzeli samo 1,4 miliona za šest meseci.

Koliko je ukupno i za koje izdvajano iz budžeta grada možete videti u narednim tabelama.

Tabela 1 , Tabela 2, Tabela 3.

(Žarko Bogosavljević - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.