Izvor: Radio 021, 18.Dec.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji vatromet u Hongkongu otkazan iz bezbednosnih razloga

Popularni novogodišnji vatromet u Hongkongu biće otkazan prvi put u deset godina, jer je zbog šestomesečnih protesta povećan bezbednosni rizik, objavila je honkonška turistička zajednica.

Vatromet inače privuče hiljade lokalnih stanovnika i turista u živopisnu luku Viktoriju, a odbrojavanje do Nove godine prenosi se širom sveta.

Protesti u bivšoj britanskoj koloniji podstaknuti kontroverznim i u međuvremenu povučenim zakonom o izručenju, naštetili su turizmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i maloprodajnom sektoru. Nekoliko uglednih kulturnih i sportskih događaja otkazano je poslednjih meseci.

Vatromet će se zameniti multimedijalnom "Simfonijom svetla" uključujući projekcije koje će se prikazivati na najvišim gradskim neboderima u ponoć. Fasada kongresnog i izložbenog centra Hongkong pretvoriće se u džinovski sat koji će odbrojavati do početka Nove godine. Manja pirotehnička sredstva biće dozvoljena.

Turistička zajednica "pridaje veliku važnost javnoj bezbednosti na svim događanjima koje organizuje", naveli su u poruci.

"S obzirom na trenutnu situaciju u Hongkongu, odlučili smo se za novi format", dodaju.

Broj turista u Hongkongu pao je za 56 odsto u novembru u poređenju sa istim razdobljem prošle godine, što je najveći pad u poslednjih 15 godina otkako je grad pogođen epidemijom teškog akutnog respiratornog sindroma SARS-a.

Otkazuju se i drugi događaji, poput godišnjeg ragbi turnira, koji je trebalo da se održi u aprilu, i "Clockenflap", jedan od najvećih azijskih muzičkih festivala.

Hongkong je potonuo u recesiju u trećem kvartalu po prvi put u poslednjoj dekadi.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

HONGKONG SE PRIPREMA ZA PRAZNIKE: Otkazan novogodišnji vatromet zbog bezbednosti!

Izvor: Kurir, 18.Dec.2019

Popularni novogodišnji vatromet u Hongkongu biće otkazan prvi put u poslednjih 10 godina zbog zabrinutosti za bezbednost povodom protesta koji traju u tom gradu više od šest meseci, saopštila je danas hongkonška Turistička organizacija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.