Novo postrojenje za separaciju otpada u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo postrojenje za separaciju otpada u Novom Sadu

NOVI SAD -

Novi Sad će do kraja februara dobiti još jedno, savremenije postrojenje za separaciju otpada koji će omogućiti da sav otpad koji se dnevno generiše u gradu bude obrađen, rekao je direktor JKP "Čistoća" Dalibor Novaković.

Postrojenje za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 54 miliona dinara, mehanički će razdvajati organski otpad od sirovina poput papira, kartona, plastike, najlona, metala i PET ambalaže koje idu u dalji proces reciklaže.

"Ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada je da Novi Sad bude prvi grad u Srbiji koji će iz otpada proizvoditi energiju, za šta već postoji interesovanje potencijalnih strateških partnera iz Evrope", navodi gradonačelnik Novog sada Igor Pavličić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeset tona smeća za jedan sat

Izvor: Danas, 10.Feb.2011

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličići direktor Javno-komunalnog preduzeća „Čistoća“ Dalibor Novakovićobišli su juče gradilište novog postrojenja za sekundarnu separaciju otpada na gradskoj deponiji. Posao izgradnje i postavljanja postrojenja povereno je preduzeću „Tehnix“, koje bi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.