Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 07:06

Novinari će tužiti Bolsonara jer je skinuo masku na pres konferenciji

Novinari u Brazilu saopštili su kako će podneti tužbu Vrhovnom sudu Brazila protiv predsednika države Žaira Bolsonara jer je skinuo zaštitnu masku tokom pres konferencije i tako izložio predstavnike medija riziku oboljevanja od Covid-19.

Iz brazilskog udruženja novinara objasnili su da Bolsonaro nije poštovao propisanu udaljenost od novinara i da je pri tome skinuo masku na konferenciji za medije u glavnom gradu Brazila. Najgore od svega, kako navode, jeste što se to desilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u trenutku kada je Bolsonaro izvestio javnost da je pozitivan na virus korona.

Novinari zbog toga optužuju Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih na konferenciji.

"Država ne može tolerisati neodgovorno ponašanje koje predstavlja jasan zločin protiv zdravlja ljudi", rekao je predsednik novinarskog udruženja Paulo Žeronimo de Souza, javlja CNN.

Tri TV stanice bile su prisutne na ovoj konferenciji - CNN Brazil, TV Record i TV Brasil.

Novinar CNN-a Brazil Leandro Magaljaes biće testiran na Covid-19 u sredu, a dok ne dobije rezultate radi od kuće.

Nakon pres konferencije u utorak ove nedelje kongresmen Marselo Freišo tvitao je da je podneo tužbu protiv Bolsonara pri Federalnom tužilaštvu. Kako navodi, predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakona kada je uklonio masku tokom konferencije na kojoj je izjavio da ima virus korona.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.