Izvor: Luftika.rs, 08.Feb.2022, 14:57

Novi stanovi u Žarkovu imaju ogromnu cenu i ekskluzivan pogled ka jezeru od đubreta (FOTO)

Ekologija i zaštita životne sredine političarima u Srbiji nalazi se u fioci koju otvaraju samo u specijalnim prilikama. Posluži im ona katkad pred izbore, ne bi li se skupio poen više – dok je stanje opšte ekološke zapuštenosti u našoj zemlji zabrinjavajuće.
To potvrđuje i sramotan prizor koji dolazi iz beogradskog naselja Žarkovo. Iz blatnjave jaruge u kojoj se formiralo i jezerce puno smeća i krša, omeđeno padinama deponije još raznovrsnijeg đubreta – iz kog se pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pogled ka novim stambenim zgradama u kojima kvadrat košta i više od 2000 evra.
Ulaže se u stambene zgrade, investitori rade punom parom i zgrću novac, a građani iz svog novog stana imaju ekskluzivan pogled ka šarenilu mirišljavog smeća – dok investicioni urbanizam buja poput cveća kojeg nigde u okolini nema.
Fotografija je postala viralna i širi se internetom upravo zbog kontrasta koji prikazuje.

– Cena je srazmerna jer imaš rešeno pitanje otpada – samo ga frkneš sa terase; A ne znam šta očekujete. Prestonica, a još imate pogled na jezero; Fali samo labud u jezeru – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.
Duhovitosti i ironije nam ne manjka, ipak je potrebno održati raspoloženje u nezavidnim uslovima i smejati se od muke. Mada, najbolje bi bilo zasući rukave i organizovati udruženu akciju kako bi se sav nered počistio.
Čekati nadležne da reaguju, do sada se pokazalo, kao čekati Godoa.
Ovo pitanje je jednako važno za sve nas, našu zemlju, okolinu i budućnost – koja i bez smeća ne izgleda obećavajuće. Ipak, sve je u našim rukama. Budući da je fotografija već dospela do mnogo ljudi nadamo se da će rezultat biti – počišćeno đubre.
Ne samo u Žarkovu, Beogradu – već i celoj Srbiji. Hitni problemi iziskuju permanentnu reakciju, a pitanje ekološke zapuštenosti je tema od esencijalnog značaja. Kako se danas ophodimo prema svom okruženju pokazuje kakvi smo, a i u velikoj meri određuje našu sudbinu, naše zemlje ali i budućih naraštaja.
Fantastična akcija prokupačkih đaka koji su osmesima i rukavicama napali naše đubre

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.