Novi put i granični prelaz do Mađarske

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi put i granični prelaz do Mađarske

Do kraja sledeće godine 4,5 kilometara, delom novog puta, spojiće mesto u Srbiji Rabe i mađarsko Kubekhazi, a da bi se građani slobodno kretali iz jedne u drugu zemlju, na njemu će se otvoriti i novi granični prelaz.

Projekat prelaznog puta finansira se najvećim delom iz IPA fondova Evropske unije i sopstvenih sredstava mađarske Nacionalne agencije za infrastrukturu, "Puteva Srbije" i Zavoda za urbanizam Vojvodine.

Budući prelaz biće otvoren za putnike, pešake, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bicikliste i kamione do tri i po tone. Ukupna vrednost projekta je 5,46 miliona evra, a iz donacije je stiglo 4,6 miliona evra.

- Značaj ovog projekta je u poboljšanju uslova života u graničnim predelima obe zemlje - istakao je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Radimo na još dva projekta prekogranične saradnje, putni pravac od Baje do Sombora i projekat pruge od Subotice do Baje. Ukupna vrednost sva tri programa premašuje deset miliona evra. Ovaj put ćemo od Rabe produžiti do Kikinde i on će Kikinđanima biti najbolja veza sa evropskom mrežom auto-puteva - ddao je.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.