Novi protest Mame su zakon u četvrtak u Nišu

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "Mame su zakon" u četvrtak u Nišu

Drugi po redu protest #MameSuZakon, posvećen borbi za bolji položaj mama i budućih mama kroz izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, održaće se u četvrtak, 11. oktobra u Nišu.

Protest će se održati u centru Niša, na Trgu Kralja Milana od 17 časova.

Inicijativa #MameSuZakon poziva sve mame i buduće mame iz Niša, kao i sve druge zainteresovane građanke i građane da podrže njihve zahteve.

"Dobrodošli su svi koji žele da podrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << našu inicijativu, s tim što napominjemo da je izuzetno važno da nema bilo čijih stranačkih obeležja kako se ne bi odvlačila pažnja sa gorućih problema. Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom stupio je na snagu 1. jula, a primenom istog mnoge žene će za vreme porodiljskog odsustva, odnosno odsustva radi nege deteta, primati sramne mesečne nadoknade među kojima ima rešenja na 1.000, 2.000, 3.000 dinara. Jedini cilj koji podizanjem svog glasa želimo da postignemo jesu izmene lošeg zakona koji će mnoge porodice ostaviti na rubu egzistencije", poručuju u inicijativi.

Nakon prvog održanog protesta u Beogradu, ministar za rad Zoran Đorđević ocenio ga je kao politički. Isti stav imali su i drugi predstavnici vlasti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Mame su zakon: U četvrtak protest u Nišu, bez stranačkih obeležja

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Inicijativa Mame su zakon održaće u četvrtak, 11. oktobra drugi po redu protest u Nišu sa zahtevom izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a zamolili su danas građane da na protestu ne bude stranačkih obeležja...Protest će biti početi u 17 sati na Trgu kralja Milana, a predstaviće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.