Izvor: Radio 021, 09.Jan.2020, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pokušaj prodaje Jugoremedije 17. januara

Nova prodaja fabrike lekova Jugoremedija zakazana je za 17. januar.

Rešenjem stečajnog upravnika Radovana Savića, prodaja će se obaviti metodom neposredne pogodbe, a rok za dostavljanje ponuda je 13. januar do 14 časova.

"Predvideli smo mogućnost da se ponude mogu poboljšati u razgovorima, koji će se obaviti sa potencijalnim ponuđačima, a o svemu će odlučivati Odbor poverilaca. Imali smo prodaju neposrednom pogodbom pre dva meseca, kupci su uplatili depozit >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i otkupili konkursnu dokumentaciju, ali zbog pritužbi poverilaca prodaja je odložena", objašnjava stečajni upravnik za "Danas".

Od kada je otišla u stečaj, decembra 2012. godine, Jugoremedija je sedam puta prodavana javnim nadmetanjem i nijednom nije bilo kupaca, upozoravaju iz Odbora poverilaca ove fabrike.

"Prvi put kada je oglašena prodaja neposrednom pogodbom u novembru prošle godine, kupci su se javili. Sledeća prodaja u decembru bila je javnim nadmetanjem i nije uspela. Očigledno da je neposredna pogodba jedini način da se fabrika proda", komentariše Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije.

Imovinu Jugoremedije čine industrijski kompleks, upravne zgrade, pomoćni objekti, kao i stan u Zrenjaninu, intelektualna svojina – 24 žiga, 28 motornih vozila, inventar i zalihe. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju za 100.000 dinara i uplate šest miliona dinara za učešće.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.