Novi incidenti ispred Skupštine, ministrima onemogućeno da uđu

Izvor: Luftika.rs, 08.Maj.2020, 11:01

Novi incidenti ispred Skupštine, ministrima onemogućeno da uđu

Poslanici Dveri i danas su protestvovali ispred ulaza u Skupštinu Srbije, a tom prilikom došlo je i do koškanja između demonstranata i poslanika vladajuće većine, kojima je neko vreme bio onemogućen ulazak u zgradu.
Predsednik Dveri Boško Obradović predvodio je protest, a ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru poručio je da će „ići na robiju“.
„Ako vama i svakom građaninu Srbije nije jasno zbog čega se bunimo, stvarno ne mogu to da objasnim. Osam godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << neko krši Ustav, ruši sve državne institucije i na svaki način manipluiše, ponižava i vređa ovaj narod i državu. Uzeli su nam život, slobodu, finansije i institucije, srušili sve što je normalno u državi. Bunimo se zato što mi više nećemo to da trpimo“, rekao je Obradović a preneo N1.
Reagovala je i skupštinsko obezbeđenje, a Obradović tvrdi da nije bilo fizičkog nasilja.
Poslanici Dveri tvrde i da je poslanik Milovan Drecun fizički nasrnuo na njihovu koleginicu Mariju Janjušević.
„Ispred mene je hodao i govorio najlascivnije reči onda kada je znao da ga građani ne čuju. Nisam mu dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi“, rekla je Janjušević.

Poslanik Marijan Rističević je snimljen kako ulazi u zgradu sa pocepanim sakoom.
Šerpovanje nije utihnulo – preselilo se ispred predsednikove kancelarije (video)

Pogledaj vesti o: Incident,   Dveri

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen protest Dveri, incidenti ispred Skupštine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2020

Nekoliko desetina poslanika i simpatizera opozicionog pokreta Dveri na čelu sa liderom Boškom Obradovićem razišli su se sa ulaza u Skupštine Srbije, gde su protestovali zbog izmena izbornih zakona o kojima raspravljaju poslanici u parlamentu. Oni su u više navrata na stepeništu glavnog ulaza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ministri i poslanici vlasti osudili incidente ispred Skupštine Srbije, ponavljaju ocene o fašizmu

Izvor: Danas, 08.Maj.2020

Ministri zdravlja i državne uprave i lokalne samouprave, Zlatibor Lončar i Branko Ružić, koji su danas poslanicima obrazložili predloge zakona, na početku izlaganja su osudili incidente koji su se desili ispred Skupštine Srbije tokom protesta Dveri.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.