Novi donatori kože povređenim naftašima

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi donatori kože povređenim naftašima

Damir Komlenić (30), iz Kikinde, pridružio se petorici humanih ljudi i, isto kao i oni, darovao kožu povređenom radniku Naftne industrije Srbije Dejanu Jerinkiću (30), iz Kikinde.

Njegova odluka skoro ni za koga nije iznenađenje, a doneo ju je čim je njegovom kumu Dejanu zatrebala pomoć, jer su mu povrede oštetile oko 60 odsto kože. Damir je operisan u četvrtak u Klinci za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu, gde se oporavlja.

- Nikakv bol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne može da zameni zadovoljstvo zbog ovoga što sam uradio, jer želim da se moj kum i dugogodišnji prijatelj oporavi. Dobro se osećam i nadam se njegovom oporavku. Samo to mi je važno - kaže Damir.

Komlenić zahavljuje i ostalima koji su se prijavili da doniraju kožu, a ranije i krv. Među njima je u ponedeljka bila i jedna Kikinđanka koja živi u Novom Sadu.

Damir se, inače, mnogo angažovao na pronalaženju davalaca kože i krvi, čim je trojici povređenih radnika NIS-a iz Kikinde bila potrebna pomoć posle nesreće koju su doživeli na radnom mestu. Dejan je deset dana preko društvenih mreža, medija i ličnim kontaktima pozivao humane ljude da pomognu povređenim ljudima. I uspeo je u tome. Odmah je odabrano pet donora, Jovan Mijatović iz Banatskog Despotovca i Kikinđani Sava Zorić, Đorđe Čičulić, Radovan Gavrančić i Stojan Mišković. Ovom timu humanista pridružio se i on, kao i Predrag Mijatović, Jovanov brat, koji je pogodan davalac, ali kod kuće čeka poziv iz klinike ako bude bilo potrebno da se radi još intervencija. Predrag je sledio put svog brata blizanca Jovana, koji je donor postao još pre nedelju dana.

Trojica radnika NIS-a povređena su 20. septembra u požaru na naftnoj bušotini kod Požarevca. Opekotine drugog i trećeg stepena zadobili su Dejan Jerinkić (30), na 60 odsto tela, i Goran Belančić (34), koji je opekotine imao na 45 odsto kože. Treći radnik je imao lakše povrede i na kućnom je lečenju.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.