Novi bulevari presecaju Novi Sad

Izvor: Politika, 18.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bulevari presecaju Novi Sad

Da bi i u ovoj godini potvrdili status sredine koja se u Srbiji investiciono najbrže razvija, u novosadskom Zavodu za izgradnju grada planiraju značajne projekte koji će privući investitore

NoviSad – Posle godine u kojoj su u Novom Sadu, u rekordnom roku, izgrađene dve deonice bulevara Evrope i Somborskog bulevara, ukupne dužine preko tri kilometra, a u celini je rekonstruisano desetak ulica, stadion „Karađorđe” i veliko Đačko igralište, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za dalji razvoj grada u 2010. odvojeno je blizu dve milijarde dinara.

Kako za naš list kaže direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković prioritet će imati završetak pomenuta dva bulevara, izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda, kao i uređenje keja, odnosno šetališta pored Dunava. Nastavkom izgradnje bulevara Evrope, od Ulice cara Duša do autoputa Subotica – Beograd, Novi Sad će dobiti izuzetno atraktivno građevinsko zemljište, a Novo naselje, Detelinara i Liman, koje bulevar povezuje doživeće potpuni preobražaj. S druge strane, Somborski bulevar treba da oživi naselja Telep i Adice.

– Uprkos nepovoljnim efektima svetske ekonomske krize, Novi Sad mora vrlo visoko da „podiže lestvicu” da bi tako zadržao poziciju lokalne samouprave koja se investiciono najbrže razvija u Srbiji. To ćemo postići pre svega kroz realizaciju projekata koji privlače strane i domaće ulagače i omogućavaju otvaranje novih radnih mesta –naglašava Borislav Novaković.

Narednih meseci, potencijalnim investitorima biće ponuđeno nekoliko atraktivnih lokacija u Novom Sadu, između ostalog, oko četiri hektara zemljišta na Rimskim šančevima, lokacija kod Kaćke petlje, zapadno od puta M – 7, površine 1,8 hektara, zatim parcele u radnoj zoni Sever tri kao i u ulici Bajče Žilinskog. Investitori željno očekuju i licitaciju za lokaciju na Bulevaru oslobođenja 29, namenjenu za izgradnju poslovnih objekata.

– Prodajom zemljišta i ubiranjem prihoda od naknada za njegovo uređenje obezbedićemo veći priliv novca u gradski budžet, što će značiti i više investicija u gradu – navodi Novaković dodajući da zavod na čijem je čelu upravo projektuje pristupne puteve na mestu gde izraelski investitori „Big CEE” ove godine planiraju da otpočnu gradnju trgovačkog centra.

– Na lokaciji bivše fabrike „Agrohem” grupacija „Oušn Atlantik” namerava, takođe, da uloži u izgradnju trgovačkog centra površine oko 86.000 kvadrata. I „Delta” korporacija je najavila da će na mestu bivše zgrade Centroslavije graditi poslovne objekte – najavljuje direktor Zavoda za izgradnju grada.

Aleksandra Popović

--------------------------------------------------

Prvi skejt park

Planiramo da završimo gradnju i opremanje 19 novih dečjih igrališta, a rekvizite za igru postavićemo na još 30 igrališta. Novi Sad će dobiti i prvi skejt park, a razmišljamo o postavljanju fitnes sprava na otvorenom i o još nekim novinama – otkriva direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković.

[objavljeno: 19/01/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.