Novi Sad u finalu za Evropsku prestonicu mladih

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad u finalu za Evropsku prestonicu mladih

Evropski omladinski forum objavio je da je Novi Sad i ove godine ušao na užu listu gradova kandidata za Evropsku prestonicu mladih.

Kako se navodi, Novi Sad će se za ovu titulu sada boriti sa francuskim Alijenom, severnoirskim Deri sitijem i Strabaneom, Mančesterom iz Ujedinjenog kraljevstva i italijanskom Peruđom.

“Konkurencija je bila izuzetno jaka sa mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno i velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brojem gradova koji su već bili u finalu. Izuzetna nam je privilegija i čast da se Novi Sad našao na listi gradova koji su finalu. To je jasan signal da su napori učinjeni ove godine kako na unapređenju omladinske politke na lokalu, unapređenju pocesa i same aplikacije tako i na promociji ono što Novi Sad jeste i može da bude dali rezultat i propoznati kao značajni i važni”, kažu organizatori.

Zajednička saradnja Grada Novog Sada sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade iz Novog Sada, njih preko 90, uz podršku Ministartsva Omladine i Sporta, Univerziteta u Novom Sadu, KOMS-a i NAPOR-a jeste primer kako komenadžment funkcioniše i donosi rezultat kako na nivou omladinske poltike tako i na nivou promocije i prepoznavanja učinjenih napora na Evropskom nivou

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da je izuzetna privilegija i čast da se Novi Sad našao na listi gradova koji su se plasirali u finale i čestitao svim organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli da se naš grad drugu godinu za redom nađe u samom finalu izbora za Omladinsku prestonicu, što je, kakao je rekao, ogroman uspeh. "Iako smo drugu godinu za redom ostvarili uspeh za divljenje i ponos na tome nećemo stati, idemo dalje do konačnog cilja, do osvajanja laskave tituel koja će potvrditi ono što Novi Sad već sada u praksi zaista jeste - Omladinska prestonica Evrope", rekao je Vučević.

Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019. (OPENS2019) ima za cilj da podrži mlade ljude da postanu proaktivni inicijatori pozitivnih promena i inovativnih ideja u društvu kako u gradu Novom Sadu tako i na nacionalnom, regionalnom i internacionalnom nivou. Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj i izgradnju sopstvene nezavisnosti. Zato je moto kandidature „Opening doors“.

Podsetimo, Evropska prestonica mladih je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu nа period od godinu dаnа. Grad koji postane Omladinski evropski centar dobija priliku dа, kroz mnogobrojne progrаme i projekte, mlаdi ljudi prikažu kulturni, socijаlni, politički i ekonomski život i rаzvoj. Novi Sad, je i prošle godine, zajedno sa Mančesterom i Peruđom ušao u najuži izbor za Evropski centar mladih. 

O tome šta je sve unapređeno u odnosu na prošlogodišnju kandidaturu, čitajte OVDE.

Zbog čega je Novi Sad izgubio prošle godine čitajte u našoj analizi OVDE. Kako je Grad na prošlogodišnjem konkursu novac za mlade dodelio sumnjivim organizacijama i jednom gradskom savetniku čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.