Izvor: Radio 021, 14.Dec.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad predao Amijenu titulu Omladinske prestonice Evrope

Ceremonija zatvaranja Omladinske prestonice Evrope i predaje ključeva francuskom gradu Amijenu, koji je tu titulu poneo za 2020. godinu, održana je na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Događaju su prisustvovali predstavnici Grada, Pokrajine, Republike, diplomatskog kora, omladinskih organizacija, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predao je ključeve Omladinske prestonice Evrope gradonačelnici Amijena Brižit Fur.

Deo programa zatvaranja Omladinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prestonice Evrope bio je i Dijalog mladih i premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, koji je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku OPENS-a i u okviru OPENS projekta Premijerka otvara vrata – Mladi na Vladi.

Prisutnima na Ceremoniji obratili su se i koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović, predsednica Evropskog Omladinskog Foruma Karina Autengruben i gradonačelnica Amijena Brižit Fur. Prema rečima Vukašina Grozdanovića, u proteklih 365 dana stalo je 1440 aktivnosti u kojima je učestvovalo 291.440 mladih iz cele Srbije.

Reč je o velikom broju programa, od Ceremonije otvaranja godine prestonice i besplatnog koncerta za 6.000 mladih, preko OPENS-a na putu koji je poklonio šest murala, obišao gradove u regionu i kamperom se predstavio pred gotovo 3.000 mladih, 3×3 Challengera u centru grada sa 16 ekipa iz 10 zemalja sveta i jednom od najvećih posvećenosti FIBA događaja, do multimedijalnog kviza Mladi ljudi velika dela u kojem je učestvovalo skoro šest hiljada ljudi.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.