Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad opet ugrožen besnilom

Novi Sad -- Novi Sad je ponovo proglašen za područje ugroženo besnilom, jer je besna lisica pronađena na sremskoj strani grada.

Rešenje kojim je grad proglašen područjem ugroženim besnilom, donelo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije, a direktor Javne veterinarske stanice "Novi Sad" dr Branislav Gagić potvrdio je da je pre nekoliko dana, na sremskoj strani grada uhvaćena besna lisica, zbog čega je grad s okolinom proglašen područjem ugroženim besnilom.

Gagić je apelovao na vlasnike pasa da vakcinišu svoje ljubimce, navodeći da je cena vakcine protiv besnila svega 300 dinara. On je dodao da psi stariji od četiri meseca moraju biti vakcinisani dok je na snazi rešenje Ministarstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.