Novi Sad dobio struju

Izvor: RTS, 06.Feb.2010, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad dobio struju

Ceo Novi Sad dobio je struju posle višečasovnih prekida u napajanju električnom energijom. Do prekida je došlo kada je zbog jakog vetra i ledene kiše došlo do kvara na dalekovodu.

Posle današnjih višečasovnih prekida u napajanju električnom energijom u Novom Sadu i okolini popodne su svi dobili struju. Međutim, u Elektromreži Srbije upozoravaju da je zbog jakog vetra i ledene kiše snabdevanje strujom i dalje ugroženo.

Nevreme je prouzrokovalo kvarove na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 5 dalekovoda, a samo je jedan zbog teških vremenskih uslova popravljen, tako da su 4 dalekovoda i dalje van prenosnog sistema, saopštavaju iz Elektromreže.

Jak vetar i ledena kiša prouzrokovali su ranije pucanje jednog užeta na dalekovodu, zbog čega je iz sistema napajanja ispala jedna od najvećih trafo stanica u gradu, "Novi Sad 5".

Od jutra je bez struje ostala Detelinara i Novo naselje, a nešto kasnije Rumenka i još nekoliko okolnih mesta.

"Problemi u snabdevanju grada električnom energijom povećali su se kada je ujutro, takođe zbog vremenskih neprilika, iz sistema ispala i Termoelektrana-toplana Novi Sad", rekao je direktor "Elektrovojvodine" Tomislav Papić.

Papić je dodao da su zaleđeni vodovi na dalekovodima prouzrokovali i manje prekide u napajanju električnom energijom na području Pančeva, Perleza, Titela i drugih mesta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.