Izvor: Blic, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad dobio nagradu Saveta Evrope

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope dodelio je danas Novom Sadu nagradu za izuzetna dostignuća u zaštiti prava Roma i drugih manjinskih zajednica, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnice Maje Gojković.

Novom Sadu je, u konkurenciji gradova Evrope, pripala druga nagrada "za izvanredan rad i doprinos u oblasti zaštite prava Roma i drugih manjinskih zajednica i obezbeđivanju njihovog aktivnog učešća u životu grada i odbrani ljudskih i kulturnih prava". Svrha >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nagrade je isticanje izuzetnog dostignuća Novog Sada kao primera koji bi trebalo da posluži drugim lokalnim samoupravama u rešavanju problema manjina. Svečanoj sednici u Strazburu prisustvovali su predsednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE Halvdan Skard i zamenik generalnog sekretara SE Mod de Bor Bukičo, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.