Izvor: Radio 021, 23.Nov.2020, 13:08

Novi Sad dobija novi Gradski štab za vanredne situacije, evo ko će biti u njemu

Skupština grada Novog Sada će u petak, 27. novembra izabrati novi Gradski štab za vanredne situacije od 42 člana, što je za pet više nego što je do sada imao ovaj organ.

Do imenovanja Štaba dolazi prvenstveno zbog zamene ljudi koji su napustili funkcije ili su nedavno imenovani na položaje u lokalnoj samoupravi. Novina je i to što će u Štabu sada biti dva člana više iz Gradskog veća, jedan direktor javnog preduzeća i troje načelnika uprava, a više nema predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Službe izvršnih organa grada.

Komandant Štaba ostaje gradonačelnik Miloš Vučević, a novi zamenik komandanta je zamenik gradonačelnika Milan Đurić koji je i do sada bio u Štabu kao član veća. Novi član Štaba je i pukovnik policije Dragan Cvetićanin, koji je inače načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, a koji će biti novi načelnik Štaba.

Novi članovi Štaba su i pojedini članovi Gradskog veća koji ranije nisu bili na toj funkciji kao što su Zdravko Jelušić, Dragan Stajić, Branka Bežanov, Adrijana Mesarović, Dina Vučinić, a ostaju i dalje Milorad Radojević, Mira Radenović, Aleksandar Kravić, dok je Milovan Amidžić i pre bio tu, ali kao direktor GSP-a.

U Gradski štab za vanredne situacije ulaze kao novi članovi i načelnik Policijske uprave Slobodan Malešević, načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju u komandi Prve brigade kopnene vojske Novi Sad major Nedeljko Nedeljković, kao i komandant Vatrogasno-spasilačkih bataljona u Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu Igor Adam.

U Štabu ostaju načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad major Darko Crljenica, sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, direktor Ogranka "Elektrodistibucija" Novi Sad Milan Tešović i šef Centra za klimatske analize, rane najave ekstremnih pojava i ocenu rizika elementarnih nepogoda "Novi Sad" Milovan Radmanovac.

Ostali članovi Štaba nisu nabrojani po imenu nego po funkciji. U pitanju su načelnici gradskih uprava za komunalne poslove, za privredu, za zdravstvo, za socijalnu i dečiju zaštitu, za građevinsko zemljište i investicije, za zaštitu životne sredine, za saobraćaj i puteve, za inspekcijske poslove, kao i zamenik načelnika za inspekcijske poslove i načelnik Komunalne milicije.

Tu su i direktor Doma zdravlja "Novi Sad" i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kao i direktori GSP-a, Vodovoda i kanalizacije, Čistoće, Puta, Parking servisa, Lisja, Stana, Gradskog zelenila, Novosadske toplane, Zoohigijene, kao i Spensa, preduzeća koje do sada nije bilo deo Štaba.

Gradski štab za vanredne situacije je pre svega zadužen za niz poslova u slučaju elementarnih nepogoda i rukovođenje Civilnom zaštitom, ali i druge poslove u skladu sa raznim zakonskim ovlašćenjima, kao što je slučaj sada kada je proglašena epidemija virusa korona.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.