Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 11:16

Novi Sad daje do 400.000 dinara za nezaposlene, objavljeno koji uslovi moraju da se zadovolje

Grad Novi Sad raspisao je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Grad će dodeliti jednokratnu subvenciju od 200.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

"Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 200.000 do 400.000 dinara", navodi se u pozivu koji je raspisan do 21. avgusta.

Da biste mogli da se prijavite na poziv i, eventualno, dobijete novac, morate da ispunite sledeće uslove:

Podnet zahtev sa biznis planom na propisanom obrascuPrebivalište na teritoriji Novog Sada, dok preduzetnička radnja ili privredno društvo koje će se osnovati takođe moraju da imaju na teritoriji gradaDa ste prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom SaduZavršena obuka iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacijeZaključen individualni plan zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošlajvanjeKako se navodi, neće se subvencionisati delatnosti iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, trgovine električnom energijom i gasovitim gorivima preko gasovodne mreže, trgovina na veliko, finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja, kockanja i klađenja.

Međutim, ukoliko ispunjavate sve navedene uslove i budete izabrani za pomoć, proces nije gotov. Prilikom zaključenja ugovora neophodno je da se podnese i jedno od nekoliko sredstava obezbeđenja ugovornih obaveza. U obzir dolaze:

Dve istovetne blanko lične menice korisnika sredstva sa jednim žirantom i meničnim ovlašćenjeZaložno pravo na pokretnu imovinu (osim vozila) trostruko veće vrednosti od iznosa subvencijeHipoteka prvog reda na nepokretnosti dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencijeGarancija banke dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencijeDetaljnije o samom konkursu možete da se informišete OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grad subvencioniše samozapošljavanje sa 200 do 400 hiljada dinara

Izvor: 021info.rs, 05.Avg.2020, 11:03

Grad Novi Sad dodeljuje jednokratnu subvenciju od 200.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. “Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.