Novi Sad: Ukraden samo deo toplane

Izvor: B92, 16.Avg.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Ukraden samo deo toplane

Novi Sad -- Ukraden deo toplane kod Novog Sada. Iako ne radi već 11 godina, osim delova, odnet čak i veliki limeni krov.

Novosadska Toplana demantuje da je sa Mišeluka, u blizini Nobvog Sada, ukradeno kompletno njihovo postrojenje koje je nekada grejalo zgradu Televizije Novi Sad, već je kako kažu ukraden manji deo opreme.

U ovom preduzeću kažu da su se dogodile dve krađe, prva još u martu, a druga krajem juna i da je ukupna šteta oko 2 miliona i 300 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara, ali navode i da su oni vredniji deo opreme sami izmestili.

Novosadska policija u svom saopštenju navodi da je rasvetlila sve krađe.

Postrojenje koje je nekad grejalo Televiziju Novi Sad sada je ogoljeno i uništeno.

Toplana je bila oštećena još prilikom NATO bombardovanja, kada je uništena obližnja zgrada novosadske televizije.

Većina ljudi koji žive u blizini tvrdi da malo vremena provodi na Mišeluku, pa nisu ništa videli ili čuli, dok drugi kažu da su videli i čuli kamione, ali da ne znaju ko je dolazio da tovari opremu u kamione i da je odvozi.

Takođe kažu i da se radilo uglavnom danju, ali ponekad i noću.

Ovaj objekat, kao i sama zgrada Televizije Novi Sad, koja je uništena 1999. godine, čuvalo je obezbeđenje do pre nekih osam meseci, kada im je rečeno da za tim više nema potrebe.

Obezbeđenje je vraćeno pre oko nedelju dana, sedam dana nakon poslednje prijave o krađi.

U samoj toplani kažu da su oni do početka juna upotrebljive delove toplane, poput kotlova, uklonili i da o tome imaju validnu dokumentaciju, ali navode i da deo opreme jeste ukraden.

Policija navodi da je toplana podnela osam odštetnih zahteva zbog krađe na Mišeluku i da je svih osam krađa rasvetljeno.

Za krađu ili tešku krađu su podneli krivične prijave protiv dvadeset lica, a pronađeni su ukradeni predmeti iz sedam prijava koje se odnose na krađu od pre oko dve sedmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.