Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 00:42

Novi Sad: Cveće za policijski kordon, građani šetali nekoliko sati

Novosađani su na četvrtom protestu protiv vlasti šetali nekoliko sati, a pokušaj blokiranja auto-puta za Beograd nije uspeo.

Protest je počeo u 18 časova na Trgu slobode, a na njegovom početku okupljenima se obratio Miran Pogačar, koji je bio uhapšen u sredu uveče, nakon što su u Novom Sadu izbili nemiri.

Građani su na čelo kolone istakli transparent "Ko tebe pendrekom, ti njega revolucijom". Osim Pogačara, okupljenima su se obratili i aktivista Združene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << akcije "Krov nad glavom" Nemanja Pantović, te Slobodanka Ninić, koja je nasilno iseljena iz svog stana u centru Novog Sada.

Okupljeni su nakon govora krenuli u protestnu šetnju, ka Kaćkoj petlji, sa namerom da blokiraju auto-put za Beograd. Međutim, tamo ih je sačekao kordon policije.

Građani su se zaustavili, seli ispred njih uzvikujući "isti smo narod" i ostavili cveće pored pripadnika MUP-a.

Nakon sat vremena stajanja, građani su odlučili da se vrate na Trg slobode. Ni tamo se nisu zadržali dugo, nego su krenuli u još jedan krug šetnje, pa su ponovo bili na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Cara Lazara.

#NoviSad građani ispred kordona #protest pic.twitter.com/x4vd16cQbK

— Dragana Prica (@novosadskaprica) July 10, 2020

Posle više od pet sati od početka protesta, velika većina građana je napustila protest, a deo demonstranata je odlučio da krene nazad ka Gradskoj kući.

S obzirom na to da ne postoji vođstvo samog protesta, čitava organizacija je prilično razvodnjenja i deluje da se odluke o kretanju kolone donose stihijski, bez jasnog plana.

U #NoviSad glasno, mirno i šeta se. #protest pic.twitter.com/mkHZW0BnGY

— Dragana Prica (@novosadskaprica) July 10, 2020

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protestna šetnja od nekoliko sati, cveće za policijski kordon

Izvor: NoviSad.com, 11.Jul.2020

Novosađani su tokom jučerašnjeg, četvrtog dana, protesta šetali nekoliko sati, a pokušaj blokade autoputa za Beograd nije uspeo. Protest je protekao mirno i bez incidenata, a novo okupljanje je najavljeno za večeras u 18 časova..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.