Novi Kneževac: Prodaja Lepenkine imovine

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Kneževac: Prodaja "Lepenkine" imovine

Prodaja "Lepenkine" nepokretne imovine u Banatskom Aranđelovu, Novom Kneževcu i Padeju oglašena je za 10. avgust.

U pitanju su manji objekti, trgovina,magacin i zgrada ugostiteljstva, čija je ukupna vrednost procenjena na 22.9 miliona dinara.

"Ove prodajne celine nemaju nikakve veze sa imovinom "Lepenke" u Ulici cara Dušana u Novom Kneževcu. Ona će se prodavati kao pravno lice, nakon što se obavi procena kapitala", kaže za "Novosti" Dragan Božić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stečajni upravnik "Lepenke".

Fabrika papira i ambalaže "Lepenka" bila je lider u proizvodnji kartonske ambalaže u bivšoj Jugoslaviji, a nakon privatizacije, 2006. godine, novi vlasnici su je tri godine po preuzimanju gurnuli u stečaj. Uprkos svetlim obećanjima, fabrika se 2014. godine ponovo našla u stečaju.

Pokušaj da se putem reorganizacije fabrika izvuče iz gubitaka nije urodio plodom. Nakon dvogodišnje blokade računa za preko 350 miliona dinara, juna 2017. godine, nadležni privredni sud otvorio je stečaj, a stotinak radnika završilo je na ulici.

U privrednom sudu u Zrenjaninu ističu da je jasno da će ovim poveriocima pripasti najveći deo od prodaje, bez obzira na cenu koja će biti ostvarena na licitaciji. Sa druge strane, radnici koji potražuju zaostale plate, će verovatno ostati "kratkih rukava".

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.