Novi Bečej obeležava 230 godina od dobijanja statusa varoši

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bečej obeležava 230 godina od dobijanja statusa varoši

Opština Novi Bečej će 15. juna obeležiti 230 godina od dobijanja povelje kojom je Novom Bečeju priznat status varoši.

Jubilej će se obeležiti investicionom konferencijom "INVESTCO - NB" koja ima za cilj da na jednom mestu okupi sam državni i pokrajinski vrh, kao i značajan broj privrednika spremnih da ulože svoj kapital i pokrenu biznis baš u Novom Bečeju.

U okviru investicione konferencije biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako u infrastrukturnom, tako i u kulturnom i turističkom smislu, uz prezentovanu starosnu, polnu i obrazovnu strukturu radno neangažovanog stanovništva. Ovom prilikom po iskazanoj želji biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu.

U okviru drugog segmenta programa obeležavanja jubileja u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju od 20 časova biće održan koncert Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića.

Obeležavanje jubileja 230 godina od dobijanja statusa varoši i organizovanje investicione konferencije ima za cilj unapređenje ekonomije opštine Novi Bečej, privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana opštine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi Bečej - varoš 230 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2018

Održavanjem investicione konferencije, Opština Novi Bečej obeležila je 230-tu godišnjicu od dobijanja statusa varoši u tadašnjoj habzburškoj monarhiji...Na konferenciji su predstavljeni investicioni potencijali i mogućnosti ove opštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.