Nova zaštita od krađa – prodaja automobila

Izvor: Novine novosadske, 27.Feb.2013, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zaštita od krađa – prodaja automobila

kradjaKada su mu lopovi posle petog obijanja automobila na kraju izvukli i pun rezervoar goriva, Branimir Kovačev je odlučio da proda auto, jer ga je prosečna šteta po jednoj krađi koštala oko 90 evra. Obijali su mi auto pet puta i svaki put odnosili kasetofon, a jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << i akumulator. Više nisam znao šta da radim, jer je postalo besmisleno da u proseku jednom mesečno finansiram štetu koju mi lopovi naprave, a o nerviranju da ne pričam – kaže Kovačev, koji napominje da je vrhunac bio kada su mu izvukli pun rezervoar goriva.
On, nažalost, nije usamljen slučaj, jer skoro svake nedelje nekome od građana bude obijen auto, a krađe se najčešće dešavaju na Bulevaru oslobođenja i na parkingu kod Muzeja Vojvodine.
Branimir Kovačev
Branimir Kovačev | Foto: 24 sata

- Nisam prijavljivao policiji, jer oni i ne izlaze na teren ako je šteta manja od nekih 15.000 dinara. Jednostavnije mi je bilo da auto prodam – kaže Kovačev.
Prema podacima policije, u Novom Sadu mesečno bude obijeno oko 250 automobila, ali se pretpostavlja da je taj broj mnogo veći jer građani često ne prijavljuju krađe.

- Iz automobila najčešće nestaju akumulatori, kasetofoni, alat i kompleti prve pomoći. U toku noći na velikim parkinzima bude i po nekoliko obijanja – navode u novosadskoj Policijskoj upravi i dodaju da su baš sinoć u Futogu u krađi goriva uhapsili S. K. (36) i B. Đ. (25) iz Bačke Palanke.
Tekst i foto: 24 sata

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.