Nova stranka: Rasipničko trošenje na beskorisne promocije; TONS: Ponašamo se domaćinski

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Rasipničko trošenje na beskorisne promocije; TONS: Ponašamo se domaćinski

Novosadski odbor Nove stranke saopštio je da je za fotomonografiju "Novi Sad" iz gradske kase isplaćeno preko 16.000 evra, što je, kako ocenjuju, drsko i rasipničko trošenje na beskorisne turističke promocije.

Turistička organizacija Novog Sada je tiraž od 400 primeraka otkupila od Studija "Bečkerek", a ugovor je sklopljen 21. septembra.

Ugovorena vrednost posla je 1.960.000 dinara, bez PDV-a. U ovoj partiji navode da Grad godišnje troši više od 100 milona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara na nešto što se naziva "upravljanje razvojem turizma" i "turističke promocije".

- A to je odličan način da se novac "opere" i prelije u privatne džepove. "Povoljna" cena je postignuta u pregovaračkom postupku, a ovoliki tiraž je potreban građanima jer samo u fotomonografijama Novi Sad izgleda bolje nego pre par godina - ocenjuje se u saopštenju. U Novoj stranci osuđuju "drsko i rasipničko trošenje na beskorisne turističke promocije u vreme kada svaki dinar treba usmeriti u sveukupni razvoj grada i zbrinjavanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva kojih je zbog mera Vlade Srbije sve više".

Fotomonografija "Novi Sad" je štampana u punom koloru na 186 strana i formata 27x28 cm, a uključuje i kutiju za čuvanje.

TONS: Sredstva se koriste domaćinski

Turistička organizacija grada saopštila je da je od 2012. godine ugostila više od 300 novinara iz zemlje i inostranstva, a Novi Sad je bio domaćin velikom broju delegacija i turističkih poslanika, kao i velikog broja festivala i događaja.

"Kako bi Turistička organizacija grada na prigodan način nastavila da prezentuje turističku ponudu Novog Sada u zemlji i inostranstvu, posebno imajući u vidu da je Novi Sad kandidat za Evropsku prestonicu mladih i Evropsku prestonicu kulture, potpuno je opravdano da pored brojnih promotivnih publikacija ima i jednu monografiju koja na više jezika (srpski, engleski, nemački i ruski) prezentuje Novi Sad sa svim njegovim sadržajima. Cilj otkupa monografije je da se ona distribuira svim značajnim gostima, delegacijama i turističkim poslanicima koji iz raznih delova sveta dolaze u naš grad", navodi se u saopštenju TONS-a.

Dodaju da svoja sredstva koriste domaćinski, da se svake godine beleži rast za više od 10% noćenja i dolazaka turista, a da su posebno ponosni na vraćanje svih dugova TONS-a iz prethodnog perioda koji su iznosili oko 15.000.000 dinara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.