Izvor: Radio 021, 26.Jul.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova šetnja kroz Muzej zeca u subotu

Nova prilika da se zaviri u autentični Muzej zeca biće sutra, 27. jula, od 17 do 19 sati.

To je druga šetnja kroz ovu zanimljivu zbirku u Petrovaradinu, u Koste Nađa 30, čiji je idejni tvorac umetnik Nikola Džafo. Ulaz je besplatan.

"Tu se nalaze ne samo predmeti poput igračkica, knjiga, različitih objekata koji imaju simbol zeca, tu se nalazi i dobar deo opusa koji je nastao u radionici, odnosno u ateljeu Džafo, kao i radovi drugih umetnika koji su koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zeca, tako da postoji više od jednog razloga da se poseti ovaj muzej", ispričao je vodič kroz izložbu, Željko Grulović iz "Šok zadruge", tokom prve šetnje održane prošle subote, 20. jula.

Nikola Džafo na umetničkom projektu Muzej zeca radi više od dve decenije, a prvi put se Muzej pojavljuje u javnosti 2. septembra 2006. na 12. bijenalu umetnosti u Pančevu, što se smatra datumom njegovog osnivanja. Prva retrospektiva predstavljena je 2011. u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Kroz simbol zeca kolekcija govori o umetnosti, razvijanju ekološke svesti, društvenom angažmanu, čime ukazuje na sve mane i bolesti društva.

Šetnje kroz Muzej zeca biće organizovane još jednom, 3. avgusta, u istom terminu, a deo su projekta "Šetnje kroz nasleđe" koji sprovodi "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.