Nova nada za teško povređenu devojku

Izvor: Politika, 18.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nada za teško povređenu devojku

Dafina Anastasova, nastradala u kampu na Egzitu u julu 2008. godine, smeštena na kliniku u Bolonji gde je čeka šesta operacija na mozgu

Dvadesetčetvorogodišnja Dafina Anastasova iz Skoplja, povređena pre godinu i po dana u kampu muzičkog festivala Egzit u Novom Sadu, u nedelju je prevezena na kliniku u Bolonji, gde je čeka šesta operacija na mozgu.

– Na specijalnom letu avionom „lir džet” u vlasništvu Vlade Srbije do italijanske klinike >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dafinu je pratio interventni tim lekara klinike „Anlave” – kaže za „Politiku” primarijus dr Slobodan Ivanović, vlasnik privatne klinike „Anlave”.

Dafina Anastasova je teško povređena 13. jula 2008. godine u nesreći koja se dogodila u kampu na Egzitu, kada je na šator palo drvo i usmrtilo jednu, a teško povredilo dve osobe. Tada je poginula Jelena Matić.

Dafina je, kako objašnjava dr Ivanović, do sada operisana pet puta – tri puta u Novom Sadu i dva puta u Podgorici, ali zbog teških povreda glave i mozga neophodna je bila nova operacija. U nesreći u kampu ova devojka je zadobila tešku povredu glave, oštećen joj je vid, ali je svesna, orijentisana prema okolini i svojim bližnjima. Veliki broj operacija na mozgu je nažalost ostavio posledice, koje će sada stručnjaci u Bolonji pokušati da otklone ili umanje.

– U saradnji sa organizacijom Egzita i avio-službom Vlade Srbije, klinika „Anlave” je u nedelju uspešno transportovala pacijentkinju. Dafina je prebačena iz kreveta u njenom domu u Skoplju do kreveta u bolnici u Bolonji, a naša ekipa je bila zadužena za praćenje njenog zdravstvenog stanja – kazao je dr Slobodan Ivanović.

O. P.

[objavljeno: 19/01/2010]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Nova operacija za Dafinu Anastasovu

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2010, 14:20

Dvadesetčetvorogodišnja Dafina Anastasova iz Skoplja, koja je pre godinu i po dana povređena u kampu festivala Egzit, prevezena je na kliniku u Bolonji, gde je čeka šesta operacija na mozgu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.