Izvor: Radio 021, 19.Sep.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Pazova: Regionalni sajam privrede 26. i 27. septembra

Regionalni sajam privrede održaće se 26. i 27. septembra u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi.

Ovaj sajam, koji se poslednjih dvanaest godina održava u opštini Stara Pazova, ugostio je više hiljada izlagača sa teritorije opštine koja ima velika invensticiona ulaganja stranih i domaćih kompanija.

Organizatori manifestacije su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga. Regionalni sajam privrede će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << održati na prostoru Kompleksa sportsko rekreativnih bazena, koji se nalaze na samom ulazu u Novu Pazovu.

Sajam se organizuje sa ciljem da ponudi, ne samo priliku da posetioci vide ono što privreda u ovom kraju ima da ponudi, nego i da postane mesto okupljanja poslovnih ljudi i preduzetnika, kako bi se obezbedila realizacija novih poslovnih zamisli i ideja, i ostvarila nova ulaganja u privredu Srema.

Tokom sajma, kao prateća manifestacija, održaće se i Sajam zapošljavanja, koji organizuje Nacionalna služba zapošljavanja Srbije, na kojem će dvadesetak poslodavaca ponuditi 200 do 250 radnih mesta na teritoriji opštine Stara Pazova.

Opština Stara Pazova je već decenijama poznata po privatnom preduzetništvu. Pre više od 40 godina otvorene su mnogobrojne zanatske radnje, koje su Staru Pazovu učinile jednom od prvih i najuspešnijih u oblasti male privrede u bivšoj Jugoslaviji. Danas u opštini postoji preko 1.000 privatnih preduzeća i preko 3.000 preduzetničkih radnji.

U opštini su zastupljene raznovrsne industrijske delatnosti, a izlagački program čine metalna i plastična galanterija, prerada drveta, hemijska industrija, IT oprema, građevinarstvo, tekstil, obuća, prehrambena industrija, mehanizacija, poljoprivreda, turizam i ugostiteljstvo. Opština poslednjih nekoliko godina razvija i promoviše turističke potencijale sa akcentom na Dunav, aktivni, manifestacioni i gastronomski turizam i ovo će biti prilika da se raspoloživi kapaciteti uposle.

Stara Pazova nalazi se na auto-putu E 75, i udaljena je samo 30 km od centra Beograda, skoro 40 km od Novog Sada i samo 15 km od međunarodnog aerodorma Nikola Tesla.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.