Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 21:43

Norvežanka i Šveđanin se venčali na granici zbog korone

Zbog mera uvedenih protiv epidemije koronavirusa, Norvežanka i Šveđanin su odlučili da se venčaju na samoj granici te dve zemlje.

"U početku je to bila šala", rekla je Hajdi Karolin Nistrom koja se u nedelju venčala sa Vilijem Liselom.

Taj par 60-godišnjih verenika je od proleća nestrpljivo čekao kraj ograničenja putovanja između Švedske i Norveške, ali uzalud.

U Norveškoj i dalje važe strogi uslovi za putnike koji idu na jugozapad Švedske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gde oboje žive.

"Onda smo rekli: 'Što da se ne venčamo na granici?'", rekla je mlada koja je želela da kuma na venčanju bude njena majka, a njoj nije pretio karantin, jer je na norveškoj strani granice.

Venčanje je održano na starom mostu Svinesund, 100 kilometara južno od Osla. Par koji drži radnju u pograničnom švedskog gradu Stremstadu, pozvao je nekoliko ljudi na svečanost, kao i dva muzičara.

"Trebalo je da to bude diskretno venčanje", ispričala je nevesta koja se iznenadila pažnjom koju je izazvala ceremonija.

"Mnogi prolaznici su zastali da vide šta se dešava, dok su vozači usporavali", dodala je on.

Prema njenim rečima, na venčanju su poštavane sanitarne mere.

"Nije bilo ljubljenja, osim mog poljupca s Vilijem. Čak nisam mogla da zagrlim svoju majku", dodala je nevesta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.