Izvor: Radio 021, 06.Maj.2021, 07:27

Norveška uvodi sertifikate o vakcinama

Norveška će početkom juna uvesti verifikovane sertifikate o vakcinama, omogućavajući onima koji ih imaju da ih koriste za događaje koji se održavaju u Norveškoj, izjavila je premijerka Erna Solberg.

Oni će biti usklađeni sa ažuriranom verzijom sertifikata EU koja će biti predstavljena krajem juna, istakla je ona, preneo je Rojters.

Do sada je oko četvrtina norveškog stanovništva primila prvu dozu vakcine protiv kovida19, dok je oko 6,8 odsto primilo dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doze.

"Sa takvim sertifikatom možemo da otvorimo naše društvo više i brže", rekla je Solbergova.

Kasnija verzija sertifikata, planirana za izdavanje krajem juna, biće u skladu sa svim standardima EU i biće korišćena za putovanja u inostranstvo, dodala je ona.

Norveška nije članica EU, ali je deo jedinstvenog evropskog tržišta i šengenske zone.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.