Izvor: Radio 021, 26.Dec.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška kraljevska porodica: Preminuo pisac i bivši muž princeze

Pisac Ari Ben i princeza Marta Luiz razveli su se 2017. godine. Imaju tri ćerke.

AFPPrinceza Marta i Ari Ben 2015.

Ari Ben, bivši zet norveškog kralja, preminuo je u 47. godini, saopštio je njegov portparol.

Ben, autor nekoliko priča i drama, i princeza Marta Luiz su se venčali 2002, ali se par razveo pre dve godine.

Njegov portparol je rekao norveškoj NTB agenciji da je Ben sebi oduzeo život.

Pevač Prodidžija izvršio samoubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vešanjem „Bila sam spremna na sve, samo da mi bude dobro“

Norveški kralj i kraljica saopštili su da je Ben „dugo godina bio važan deo porodice".

Pisac danskog porekla nije smatran prikladnim partnerom za jedinu ćerku i najstarije dete kralja Haralda i kraljice Sonje u vreme venčanja.

Bena je sa njom upoznala majka koja je princezi predavala fizikalnu terapiju. U tom trenutku, Ben je bio najpoznatiji po tome što je napisao kratku knjigu Tužan kao pakao (Sad as Hell), ali i po tome što je snimljen kako se zabavlja sa prostitutkama koje su se drogirale u Las Vegasu.

Par ima tri ćerke - Mod, Leu i Emu. Razišli su se 2016, a sledeće godine se i zvanično razveli.

„Osećamo se krivim jer više ne možemo da obezbedimo mirnu luku kakvu naša deca zaslužuju", navela je princeza tada u saopštenju.

U decembru 2017, Ben je optužio holivudskog glumca Kevina Spejsija da ga je neprikladno dodirivao ispod stola posle koncerta na dodeli Nobelove nagrade za mir. Spejsi nije odgovorio na ove tvrdnje. Istovremeno, glumca je nekoliko osoba optužilo za seksualno zlostavljanje i neprikladno ponašanje.

„Srećni smo što smo ga poznavali", napisali smo kralj i kraljica Norveške u saopštenju.

„Žalimo što su naše unuke sada izgubili voljenog oca."

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Norveška kraljevska porodica: Preminuo pisac i bivši muž princeze

Izvor: B92, 26.Dec.2019

Pisac Ari Ben i princeza Marta Luiz razveli su se 2017. godine. Imaju tri ćerke...Ari Ben, bivši zet norveškog kralja, preminuo je u 47. godini, saopštio je njegov portparol...Ben, autor nekoliko priča i drama, i princeza Marta Luiz su se venčali 2002, ali se par razveo pre dve godine...Njegov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.