Ništa od skejt parka

Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od skejt parka

Novosadski ljubitelji ekstremnih sportova ni ove godine neće dobiti poligon u Limanskom parku jer u Zavodu za izgradnju grada nemaju novca za izgradnju skejt parka. Iako iz tog preduzeća navode da nisu odustali od investicije, kako saznaje „Blic", programom uređenja građevinskog zemljišta obezbeđen je samo novac za postavljanje podloge, ali je sve izvesnije da će radovi biti odloženi za sledeću godinu.

Ni šest godina od prve inicijative za gradnju skejt parka u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sadu roleraši, skejteri i biciklisti neće dobiti poligon za ekstremne sportove. U ZIG-u su tek krajem prošle godine završili tender za odabir projektanta radova iako je prvobitno planirano da skejt park bude završen 2008. godine. Međutim, „Urbisprojekt" nije završio projekat izgradnje poligona do 30. marta, kako je to bilo propisano, a razlog za kašnjenja je između ostalog pravdan i time što nisu uspeli da geodetsko snimanje urade na vreme zbog loših vremenskih prilika. Kako sada kažu u ZIG-u projekat je završen i u toku je njegova tehnička kontrola i uskoro sledi priprema dokumentacije za raspisivanje tendera.

U ZIG-u kažu da nema odlaganja radova, ali, kako „Blic" nezvanično saznaje, u tom preduzeću ne znaju da li će imati dovoljno novca za radove, jer programom uređenja gradskog građevinskog zemljišta predviđena samo sredstva za podlogu, dok je tek rebalansom budžeta trebalo pronaći novac za kupovinu rekvizita. Ipak, sada je pitanje i da li će biti novca za postavljanje podloge i da je sve izvesnije da će gradnja skejt parka biti odložena za narednu godinu.

Konačna odluka o tome da li će biti građen skejt park će ipak biti doneta nakon rebalansa budžeta krajem meseca, kada će biti obavljene i promene u programu uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.