Izvor: Radio 021, 03.Apr.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškog maratonca izujedali psi lutalice

Poznatog niškog maratonca i matematičara Acu Jovana Krstića (54) napali su i povredili psi lutalice dok je trenirao na nišavskom bedemu, pored zgrade vodovoda, zbog čega je morao da se obrati za pomoć lekarima Hitne pomoći.

Krstić je rekao da su ga dva psa ujela za nogu sinoć oko 19.30 časova.

"Na bedemu je bio čopor od osam pasa i kada sam protrčao pored njih krenuli su da laju i trče za mnom. Iz čopora se izdvojio jedan pas, a odmah za njim drugi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ujeli su me. Uspeo sam nekako da ih odgurnem i da im uteknem", izjavio je Krstić.

On je kazao da su mu lekari Hitne pomoći sanirali povrede, ali da zbog bolova u nozi sigurno narednih mesec dana neće moći da se takmiči.

Krstić je rekao da sportistima, ali i svim gradjanima Niša koji vole da šetaju gradom, a posebno pored Nišave, psi lutalice zadaju mnogo problema.

"Pasa ima zaista mnogo, a neki od njih su veoma agresivni. Ljudi koje srećem dok trčim žale mi se da ih psi napadaju i veoma ih se plaše, naročito ukoliko su ih napali dok su šetali sa decom", rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, samo sinoć dok je čekao u ambulanti Hitne pomoći, pomoć lekara zbog ujeda pasa lutalica zatražilo je još osmoro ljudi. Prema procenama Javno-komunalnog preduzeća "Medijana", na niškim ulicama nalazi se trenutno oko 2.500 pasa lutalica.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.