Niš: Odbornica napustila vlast jer ne želi da o aerodromu glasa po diktatu

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Odbornica napustila vlast jer ne želi da o aerodromu glasa po diktatu

Odbornica vladajuće koalicije Jelena Đorđević ubuduće će u niškoj Skupštini nastupati kao samostalna poslanica, jer o sudbini aerodroma, kaže, ne želi da glasa po diktatu partije.

"Ovom prilikom neću govoriti o pretnjama i pritiscima kojima sam izložena, već samo želim javnost da obavestim da zapravo istupam iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija i da ću dalju borbu za Niš i Nišlije nastaviti kao nezavisan odbornik", rekla je ona.

A sa nezavisne pozicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predaju gradskog aerodroma državnim vlastima naziva "otimačinom veka". "Nisam htela da zaćutim i okrenem leđa građanima kao i našem gradu Nišu time što bih podržala neronske poteze aktuelnog gradonačelnika Niša, kao i njegove partijske glasačke mašinerije", objašnjava Đorđević.

O pritiscima koje je trpela će, kaže, govoriti na sednici Skupštine na kojoj će se i glasati o predaji aerodroma. Datum tog zasedanja još nije objavljen, baš kao ni datum najavljene posete predsedniika Aleksandra Vučića.

Niš je već posetila ministarka i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koju ni nezadovoljstvo tamošnje javnosti, ni mišljenja stručne javnosti nisu pokelebala u stavu da je upravljanje državnom rukom najbolje rešenje za lokalni aerodrom.

Umesto obećanjima sa državnog vrha, u niškoj Nacionaolnoj koaliciji za decentralizaciju više veruju činjenicama i sopstvenoj proceni.

"Strategija aerodroma grada Niša pokazuje da taj aerodrom ima perspektivu. I to je nešto što su potvrdili određeni vrlo uticajni portali koji se bave analizom aviosaobraćaja, potvrdila je na kraju krajeva i agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja. A ko ne veruje u te podatke može slobodno da ode da pita taksiste Niša, da pita restorane u Nišu, da pita vlasnike hostela i hotela i da im oni kažu da isu u zadnje dve godine primetili da ima nekih novih svežih para i nekih novih turista u gradu Nišu", kaže Danijel Dašić.

Nišlije koje se protive predaji aerodroma na protestima su izneli sumnju da iza svega stoji namera državnog vrha da uruši poslovanje lokalnog aerodroma, kako ne bi bio konkurencija beogradskom, koji je dat pod koncesuju kompaniji Vansi. Iako taj ugovor još nije obelodanjen, iz Vlade poručuju da nemaju šta da kriju, i da će objaviti detalje, čim se izvrši primopredaja sa koncesionarom.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.