Niš: Nema prenosa, nema ni sednice skupštine

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Nema prenosa, nema ni sednice skupštine

Sednica Skupštine grada Niša, zakazana za sutra, odložena je do daljeg.

Razlog odlaganja je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na gradskom sajtu, nepostojanje mogućnosti za televizijski prenos sednice.

"Predsednik Skupštine i svi šefovi odborničkih grupa zauzeli su stanovište da se do kraja treba pridržavati zakonske proceduru za sprovođenje javne nabavke o uslugama direktnog televizijskog prenosa sednica Skupštine", navodi se u saopštenju. Dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su se svi šefovi poslaničkih grupa saglasili da treba nastaviti praksu prenosa sednica, iako to nije zakonska obaveza.

"Postignut je dogovor da odmah nakon okončanja postupka javne nabavke bude zakazan novi termin sednice. Ishod javne nabavke očekuje se do kraja iduće nedelje", navedeno je u saopštenju.

Sednica Skupštine grada Niša trebalo je da sadrži 15 tačaka, a između ostalog je trebalo da se odlučuje o predlogu odluke o maksimalnom broju stalno zaposlenih u niškom javnom sektoru i o izmenama odluke o javnim gradskim priznanjima. Očekivalo se i da odbornici izaberu nove direktore 11 gradskih javno-komunalnih preduzeća pošto je mandat starim direktorima istekao 2. oktobra. Odluka Komisije za sprovođenje konkursa, međutim, još se nije našla pred Gradskim većem, što je uslov za odlučivanje na sednici Skupštine grada.

Nezvanično se govori da je upravo borba za direktorske fotelje glavni razlog otkazivanja sutrašnjeg skupštinskog zasedanja. Na konkurs za izbor 11 direktora javno-komunalnih preduzeća prijavilo se 120 kandidata, a po oceni konkursne komisije sve uslove za izbor ispunio je 61 kandidat.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.