Nikola Grbić primljen u odbojkašku Kuću slavnih

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Grbić primljen u odbojkašku "Kuću slavnih"

Nikola Grbić zvanično je postao novi stanar odbojkaške "Kuće slavnih" u američkom gradu Holiouku u državi Masačusets.

Svečanu dodelu će pamtiti po tome što su on i njegov brat Vanja, koji je primljen 2011, postali prva braća u "Kući slavnih". Kako je nedavno rekao za "Novosti", dobiti takvo priznanje je možda i najveća čast u karijeri jednog odbojkaša.

"Mislim da je biti izabran u Kuću slavnih u gradu gde se rodila odbojka možda i najveća čast u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << karijeri jednog odbojkaša. I moram da priznam da sam veoma ponosan", poručio je Grbić.

U svojoj bogatoj karijeri bio je proglašen za najboljeg odbojkaša Evrope 1997. godine, a sa bratom je 2013. godine primljen u "Odbojkašku aleju slavnih".

Odbojkom je počeo da se bavi u GIK Banatu, nakon čega je prešao u Vojvodinu. Kasnije je karijeru nastavio u Italiji. Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio čak 19 medalja - olimpijsko zlato i bronzu, svetsko srebro, evropsko zlato, srebro i četiri bronze, kao i četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi.

U klupskoj konkurenciji bio je prvak Jugoslavije, Italije i Rusije, dva puta je osvajao Kup šampion i Superkup Evrope.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

I Nikola Grbić u Kući slavnih!

Izvor: OkRadio.rs, 23.Okt.2016, 12:21

Na taj način, Nikola i Vladimir Grbić su postali prva braća, članovi „Kuće slavnih” u Holiouku Nikola Grbić (43) je novi član odbojkaške „Kuće slavnih”. U američkom gradiću Holioku, u državi Masačusets, jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena, primljen je među besmrtne,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.