„Nidec“ развија Нови Сад и Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 14:56

„Nidec“ развија Нови Сад и Србију

„Nidec“ је основан 1973. године у граду Кјото, у Јапану, а данас је светски лидер у производњи свих врста електромотра са највећим уделом на светском тржишту малих вретенастих мотора који напајају хард дискове. Фото: Градске инфо Корпорација послује у више од 40 земаља, са око 340 компанија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у групи и запошљава више од 120.000 људи широм света. Фабрика водећег јапанског произвођача електоро-мотора „Nidec“ у радној зони Север 4 у Новом Саду биће отворена сутра, а почетак масовне производње почиње готово одмах.
„Nidec“ је у Србији основао предузеће крајем јануара 2021. године, а 10. децембра прошле године постављен је камен темељац за нову фабрику, у комплексу који ће имати укупну површину око 60.000 м2. Погон у Новом Саду уједно ће бити и највећи центар јапанске компаније у Европи, у коме ће се производити до 300.000 јединица годишње.
Улагање у Србију је део дугорочне стратегије компаније, а покретање фабрике у Новом Саду је први корак ка формирању европског индустријског парка „Nidec“. Својим присуством у Србији „Nidec“ корпорација је створила централну базу активности које се заснивају на савременој технолошкој производњи високофреквентнх мотора једносмерне струје без четкица и сродних производа за возила. Главно пословање „Nidec“ фабрике у Новом Саду се базира на производњи и продаји аутомобилских мотора овог типа, који се већином пласирају на европском тржишту.
Фабрика у Новом Саду је друга фабрика коју су отворили у Србији. Прва фабрика се налази у Нишу. Компанија планира да инвестира 1,5 милијарди евра у целој Европи у развој пословања.
„Nidec“ моторе користи 15 фабрика аутомобила, међу којима су и кинески „Gac“ и француски „Peugeot“. Компанија ће у наредних пет година уложити 10 милијарди долара како би увећала тржишно учешће. У компанији „Nidec“ наводе да упоредо са изградњом нове фабрике, у процесу су запошљавања нових кадрова. Имајући у виду будућност развоја локалних истраживања, јачају сарадњу са академским истраживачким институцијама, и са великим ентузијазмом предузимају релевантне активности везане за запошљавање и у овом домену.
Поред тога, као део успостављања ланца снабдевања у Источној Европи и припрема за рад фабрике, започели су селекцију компанија за производњу опреме, као и компанија које се баве погонским радовима, те на тај начин доприносе економској ревитализацији како у Србији тако и у источној Европи.
“Сви препознају потребу за повећаном безбедношћу аутомобила и бољим транспортним системима. Стога не чуди да постоји све већа потражња за иновативним и напредним електронским технологијама које ће пружити највећу могућу корисност и сигурност.
У NIDEC ELESYS CORPORATION, наша стратешка позиција у ауто индустрији је да применимо наше знање о различитим електронским технологијама за креирање иновативних контролних система који ће побољшати удобност, безбедност и основне перформансе – убрзање, скретање и кочење – аутомобила. Као тренутно водећи произвођач електронских контрола, НNIDEC ELESYS CORPORATION доприноси стварању света у коме свако може да ужива у безбедном и практичном транспорту. То радимо тако што развијамо и производимо електронске управљачке уређаје за управљање, кочење и друге системе за светске произвођаче аутомобила као што су Мотор Цомпани и други.
Како технологија електронске контроле аутомобила напредује, тако расте и потенцијал за остварење футуристичког сна о свету у коме аутоматизовани транспортни уређаји могу аутоматски и потпуно безбедно да транспортују људе до њихових одредишта. За NIDEC ELESYS CORPORATION, овај сан о стварању мобилности будућности је место где почиње наша страст за напредним електронским контролама.”, објавио је NIDEC ELESYS CORPORATION из Новог Сада.
Još tri dana do manifestacije „Tour de Fruška“: Do sada prijavljeno 582 takmičara, a prijave su otvorene do sutra

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Nidec“ развија Нови Сад и Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.