Nevreme otežava saobraćaj u Srbiji

Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme otežava saobraćaj u Srbiji

Sneg i vetar juče su tokom prepodneva zadali velike probleme u celoj Srbiji, svim komunalnim službama. Zbog neočišćenih ulica i leda koji se stvarao na kolovozu, saobraćaj se do podneva odvijao otežano, dok je dodatne probleme na ulicama stvarao i jak vetar koji je obarao drveće i reklame. Mnoge linije gradskog prevoza bile su ukinute ili skraćene.

Zaleđeni kolovozi na auto-putu ka Novom Sadu

Kiša je prethodne noći oko tri sata počela da pada i potom prerasla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sneg, a led koji se stvarao na kolovozu usporio je javni saobraćaj na teritoriji celog Beograda.

Jak vetar oborao je drveće, bilborde, ograde, a autobusi na Zelenom vencu bili su blokirani zbog autobusa na liniji 52 koji je zbog leda skliznuo s kolovoza i preprečio prolaz. U celom gradu vozila su se teško probijala, posebno u licama pod nagibom, ali da se saobraćaj otežano odvijao i na beogradskim mostovima. Čak više od 50 odsto ulica do 15 časova nije bilo očišćeno, dok su samo glavne saobraćajnice bile prohodne.

Zbog loših vremenskih uslova, do 13 časova dogodilo se više od 50 saobraćajnih nesreća u kojima je sedam osoba povređeno. Na sreću, nije došlo do težih saobraćajnih udesa.

U zimskoj službi JKP „Beograd put", međutim, tvrdili su da su od ranih jutarnjih sati maksimalnim kapacitetima čistili sneg na najprometnijim ulicama, i da je na terenu bilo 135 ekipa.

Gradski saobraćaj u Beogradu normalizovan je oko podneva, ali je na prigradskom linijama bilo malih kašnjenja.

U Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu i Kraljevu saobraćaj je bio otežan zbog snega koji je prekrio zaleđene kolovoze, saopštio je Auto-moto savez Srbije. To je izazvalo prestanak rada jedne od novosadskih toplana, zbog čega je ceo grad ostao bez grejanja. Zaleđeni vodovi na dalekovodima prouzrokovali su i manje prekide u napajanju električnom energijom na području Pančeva, Perleza, Titela i drugih mesta. Juče rano ujutru je u potpunosti bio obustavljen saobraćaj na Iriškom vencu zbog snega i leda na putu. Zbog magle je bila smanjena vidljivost na 50 metara na Kopaoniku i Crnom vrhu. U Podunavlju i Pomoravlju jaka košava je dodatno otežavala saobraćaj. Dvoje stranih državljana je lakše povređeno u dve odvojene saobraćajne nesreće na magistralnom putu Pirot–Niš, saopštila je pirotska policija.

Između sela Čiflik i Klisura na putu Pirot–Niš oko podneva su se sudarili džip bugarskih registarskih tablica i kamion turskih oznaka. U tom sudaru je povređena jedna državljanka Bugarske. Mećava je usporavala vožnju i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini gde je obavezna zimska oprema, kao i u Novom Pazaru, Raškoj, Sjenici, Tutinu, Požarevcu, Kučevu, Ivanjici, Valjevu, Loznici i Ljuboviji.

Vozačima se i dalje savetuje oprez zbog odrona na Đerdapskoj magistrali, na Ibarskoj, Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.