Izvor: Radio 021, 18.Okt.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neposredna pogodba za "Jugoremediju" 4. novembra

Nakon što je propao i poslednji, sedmi, pokušaj prodaje nekadašnjeg farmaceutskog giganta, Fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju, stečajni upravnik oglasio je prodaju metodom neposredne pogodbe za 4. novembar u krugu fabrike.

Predmet prodaje metodom neposredne pogodbe je imovina fabrike, čija je procenjena vrednost 3.8 miliona dinara, piše Dnevnik. U objavljenom oglasu navodi se da procenjena vrednost tog stečajnog dužnika nije minimalno prihvatljiva, niti je na ma koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugi način obavezujuća za ponuđača ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

Najvažniju imovinu "Jugoremedije" čine industrijski kompleks površine 73.586 kvadratnih metara, pripadajuća oprema koja se nalazi u njemu, namenjena isključivo za proizvodne i neproizvodne pogone, 24 žiga koji su intelektualna svojina fabrike lekova, 28 motornih vozila i inventar i zalihe privrednog društva "Jugoremedija" AD .

Poslednja početna cena, za koju nije bilo zainteresovanih, za prodaju nekadašnjeg farmaceutskog giganta u Zrenjaninu bila je 800 miliona dinara.

Već nakon neuspele avgustovske prodaje najavljivano je da ima dva zainteresovana kupca koji se nisu prijavili na tender, ali ostaju zainteresovani, kao i da će Odbor poverilaca "Jugoremedije" odrediti novi rok za prodaju ili će ići na pokušaj prodaje neposrednom pogodbom.

Inače, stečaj u "Jugoremediji" proglašen je 2012. godine, a četiri godine kasnije proglašen je bankrot. Ta fabrika bila je među 24 sporne privatizacije u Srbiji, čiju je prodaju analizirao Savet za borbu protiv korupcije.

Autor: Dnevnik, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.