Neobus: Izvoz vredan 30 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neobus": Izvoz vredan 30 miliona evra

U Beogradu je u sredu potpisan Ugovor o partnerstvu između novosadske kompanije za proizvodnju autobusa "Neobus" i holandske grupacije "VDL bus and koač", kojim se predviđa izvoz autobusa na evropsko tržište vredan oko 30 miliona evra.

Potpisivanju ugovora u rezidenciji ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu prisustvovao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i holandski ambasador u Srbiji Ron van Dartel.

"Biće proizvedeno 450 autobusa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naredne tri godine, a autobusi će biti izvezeni na tržište Francuske, Italije i Nemačke", rekao je Dinkić i dodao da će se zahvaljujući ovom poslu u novosadskoj fabrici zaposliti još 26 novih radnika.

Prema njegovim rečima, Vlada i Ministarstvo ekonomije prepoznali su značaj ovog posla pa su "Neobus" podržali sa odobravanjem kredita od strane Fonda za razvoj u iznosu od 1,5 miliona evra za nabavku trajnih obrtnih sredstava i repromaterijala.

Direktor "Neobusa" Radenko Kostić rekao je da će se proizvoditi dve vrste autobusa, od kojih je jedan dužine 12 a drugi 13 metara. Autobusi će imati od 53 do 63 sedišta, biće narandžaste boje a naročito su pogodni su za prevoz đaka.

Kostić je dodao da se pojedinačna cena jednog takvog autobusa kreće od 160.000 do 180.000 evra, u zavisnosti od tržišta i ukazao da će se više od 90 odsto proizvodnje plasirati na strano tržište.

"Neobus" je 2004. godine kupio biznismen iz Saudijske Arabije Ala Mag Hrabi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.